خروج حیوانات خانگی از کشور، یکی از دغدغههای صاحبان پتهایی مانند سگ، گربه و حتی پرندگان است. برای اینکه بتوانید حیوان خانگی خود را همراه خود ببرید، باید از قوانین و مقرراتی آگاهی داشته باشید که به صورت رسمی برای خروج حیوانات از کشور تنظیم شده است. در این مقالهی سایمون کت به طور کامل به بررسی مهمترین نکات، از مقررات گمرکی حیوانات گرفته تا هزینههای حمل حیوانات و مراحل خروج پت از کشور، میپردازیم. پس اگر قصد دارید تا راجب شرایط و هزینه ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور با هواپیما بدانید و یا از مراحل خروج پت از کشور اطلاع یابید. تنها کافیست ما را در ادامهی این مقاله همراهی نمایید.
مقررات گمرکی حیوانات
اولین قدم برای خروج حیوان خانگی از کشور، آگاهی از مقررات گمرکی است. حیوانات خانگی به عنوان موجودات زنده، تحت قوانین خاصی قرار دارند که شامل موارد زیر است:
- گواهی سلامت حیوانات خانگی: این گواهی که توسط دامپزشک معتبر صادر شده و دارای مجوز از سازمان دامپزشکی کشور میباشد. تأیید میکند که حیوان خانگی از لحاظ سلامت جسمی در شرایط مناسبی قرار دارد و ناقل هیچگونه بیماری نیست.
- تیتر هاری: این مدرک برای سفر به کشورهای خارجی الزامی است و نشان دهنده میزان آنتیبادیهای خنثی کننده ویروس هاری در بدن پت است. امروزه بسیاری از کشورها بدون این مدرک، اجازه ورود حیوان خانگی را نمیدهند. واکسن تیتر هاری که حیوان خانگی باید تمامی دوزهای آن را دریافت کند نیز، همان واکسن هاری میباشد.
- میکروچیپ: نصب یک ریزتراشه الکترونیکی زیر پوست پت برای شناسایی منحصر به فرد آن ضروری است. شماره میکروچیپ در گواهی سلامت و مدارک سفر حیوان خانگی نیز ثبت میشود.
- شناسنامه حیوان: تمامی سوابق واکسیناسیون و اطلاعات هویتی پت (نام، سن، نژاد و جنسیت) باید در شناسنامه ثبت شده باشد.
علاوه بر این، در برخی کشورها ممکن است قوانین خاص دیگری نیز اعمال شود. بنابراین قبل از هر اقدام، ضروری است که مقررات گمرکی کشور مقصد را به دقت مطالعه نمایید.
شرایط بردن سگ، گربه و پرندگان به خارج از کشور در سال جدید
شرایط حمل حیوانات خانگی به خارج از کشور ممکن است بسته به نوع حیوان خانگی شما متفاوت باشد. برای مثال حمل سگ و گربههای نیازمند گواهی سلامت، تیتر هاری و میکروچیپ است. همچنین، حیوانات باید در جعبههای مخصوص (Hard Box) که توسط شرکت هواپیمایی مورد نظر تایید شده باشد، قرار بگیرند. همچنین قابل توجه است که بدانید گواهی سلامت پرندگان با سگ و گربهها فرق داشته، و در حقیقت آزمایش ایدز پرندگان(PBFD) برای گواهی سلامت آنها محسوب شده و برای حمل پرندهها الزامی است. این آزمایش معمولاً در مرکزی نزدیک سازمان دامپزشکی کشور انجام میشود.
مدارک اضافی برای سفرهای خاص: در برخی کشورها، حیوانات خانگی باید پس از ورود به مدت مشخصی در قرنطینه نگهداری شوند. آگاهی از این مقررات پیش از سفر ضروری است. معمولا کشورها این قوانین را در سایتهای مربوطه قرار میدهند. به عنوان مثال، دو کشور آمریکا و کانادا قوانین سختگیرانهای برای تیتر هاری سگها دارند. اما در عوض برای گربهها از مسافران تیتر هاری دریافت نمیکنند. سال جدید نیز با به روزرسانی برخی قوانین در کشورهای مقصد همراه شده است، بنابراین پیشنهاد میکنیم که تنها به این اطلاعات بسنده نکرده و قوانین ورود حیوانات خانگی کشوری که به آنجا عازم هستید را با دقت مطالعه نمایید.
شرایط و هزینه ارسال حیوان خانگی به خارج از کشور با هواپیما
حمل حیوانات خانگی با هواپیما معمولاً تحت شرایط خاصی انجام میشود. موارد مهمی که باید در نظر بگیرید شامل موارد زیر است:
- تأییدیه شرکت هواپیمایی: ابتدا باید از شرکت هواپیمایی مربوطه تاییدیه بگیرید. این تأییدیه معمولاً شامل رزرو فضایی در بخش باربری هواپیما یا در کابین برای حیوان خانگی شماست.
- هزینههای حمل حیوانات: هزینهها معمولاً به صورت اضافه بار محاسبه میشود و به وزن پت و باکس نگهداری آن بستگی دارد. هزینه حمل حیوانات خانگی میتواند از 20 تا 30 درصد قیمت بلیط شما متغیر باشد.
- تهیه باکس استاندارد: حیوانات باید در جعبههای سخت و استانداردی که دارای تهویه مناسب و فضای کافی برای حرکت هستند، قرار داده شوند. همچنین وزن این باکسها نباید بیشتر از ۵ کیلوگرم باشد.
- محدودیتهای خاص: در برخی از هواپیماهای داخلی حمل حیوانات خانگی به داخل کابین ممنوع است و فقط در بخش بار مجاز میباشد.
شرایط دقیق هر شرکت هواپیمایی ممکن است متفاوت باشد، بنابراین پیش از خرید بلیط، جویای تمامی شرایط لازمه برای ورود حیوانات خانگی به داخل هواپیما، از ایرلاین مربوطه شوید. چراکه ممکن است قوانینی تحت عنوان ممنوعیت ورود حیوانات به فرودگاه وجود داشته باشد.
مراحل خروج پت از کشور
برای خروج حیوان خانگی خود از کشور، باید مراحلی را به ترتیب انجام دهید:
- معاینه بالینی: به یک کلینیک دامپزشکی معتبر مراجعه کنید تا پت شما مورد معاینه قرار گیرد. دامپزشک وضعیت سلامت پت، واکسیناسیونها و انگل تراپی و سرم تراپی را بررسی میکند.
- دریافت تیتر هاری: اگر به کشورهای اروپایی یا ترکیه سفر میکنید، باید تیتر هاری دریافت کنید. نمونه خون پت به آزمایشگاههای معتبر ارسال شده و تأییدیه لازم صادر میشود.
- تزریق میکروچیپ: ریزتراشه الکترونیکی در زیر پوست حیوان تزریق میشود و شماره آن در مدارک گواهی سلامت پت ثبت میگردد.
- صدور گواهی سلامت: دامپزشک با بررسی کامل، گواهی سلامت اولیه را صادر میکند. این گواهی نشان دهنده سلامت پت و واکسینه بودن اوست.
- مراجعه به سازمان دامپزشکی کشور: پس از دریافت گواهی اولیه، باید به سازمان دامپزشکی مراجعه کرده و مهر نهایی را دریافت کنید. این مهر برای اعتبار بینالمللی گواهی ضروری است.
- خرید بلیط و هماهنگی با شرکت هواپیمایی: با شرکت هواپیمایی تماس گرفته و تأییدیه لازم برای حمل حیوان خانگی خود را دریافت کنید. کد AVIH (بار زنده) برای حمل حیوان خانگی در بخش باربری صادر میشود.
هزینه پاسپورت حیوانات
گاها تصور میشود که برای خروج حیوانات خانگی از کشور، نیازمند پرداخت هزینه پاسپورت حیوانات خواهید بود. اما این تصور کاملا غلط است. و ما به طور کلی مدرکی تحت عنوان پاسپورت حیوانات نداریم و در واقعیت پاسپورت همان شناسنامه پت است که در ابتدای فرایند سرپرستی گرفتن او، به شما داده میشود.
جمع بندی
تا اینجا متوجه شدید که لازمهی خروج حیوانات خانگی از کشور و سفر با پت، آگاهی کامل از قوانین و مدارک لازم است. از مقررات گمرکی گرفته تا هزینههای حمل و مدارک پزشکی، تمامی این مراحل باید با دقت و برنامه ریزی انجام شوند. با رعایت این نکات، میتوانید تجربهای آرام و بدون استرس برای خود و حیوان خانگیتان در سفر فراهم کنید.